Boende & Mat

Österlen är ett paradis för mat, natur, kultur och unika boenden. Under sommarhalvåret blir de snabbt fullbokade så var ute i god tid.

Boende

På Österlen finns ett stort utbud av bed and breakfast, hotell och egna hus/rum att hyra (sök på länken nedan eller airbnb). I Simrishamn finns flera hotell och på festivalens samarbetshotell, klassiska hotell Svea, får du rabatt mot uppvisande av festivalbiljett. Med boende i Malmö, Lund, Ystad eller Kristianstad kan festivalen besökas över dagen. Det går förstås också bra att tälta, till exempel i någon av de fantastiska skogarna i nationalparken Stens huvud där Sveriges finaste stränder finns.

Ät och drick

På Rikstolvan finns restaurang med fullständiga rättigheter som håller öppet för lunch och middag under festivalen. Det kommer även finnas lättare mat som mackor och fika under festivaldagarna. I Simrishamn, tio minuter bort med bil eller buss, finns stort utbud av restauranger, barer och kaféer – och i de flesta byar på Österlen finns rätt spektakulära gårds- och finkrogar att äta och dricka. Sök dig vidare på länken nedan.

Hitta hit

Rikstolvan ligger på adress Rikstolvan 34, Järrestad, ca sju kilometer från Simrishamn och det finns gott om parkering i direkt anslutning. Från västa Skåne åker du enklast med Skånetrafikens direktbuss 5 från centrala Lund som går ända fram till byn, hållplats ”Järrestad Näckebo”. Därifrån promenerar du ett stenkast.